Skip to main content
BlogiHenkilökunnan esittely

Esittelyssä Henri Lehtinen

Nimi: Henri Lehtinen

Mikä on työnkuvasi? :
Automaatioinsinööri lukee maistraatin tiedoissa. Logiikoiden ohjelmointi ja ohjelmien suunnittelu on varmaan se selvin, vastuullani oleva työnkuva, mutta kaikkea tekniikkaan ja automaatioon liittyvää on mielenkiintoista tutkia ja näin ollen näiden ongelmien parista itsensä yleensä löydän. Myös sähkötöidenjohtajan tehtävät pitäisi ottaa tuohon kylkeen hoidettavaksi.

Kauan olet ollut alalla? Kauan olet työskennellyt Strongflow Oy:n palveluksessa? :
Palkkakuitissa lukee 1.6.1998. Tällöin olen tämän alan työt aloittanut, silloin sähköasentajan tehtävänimikkeellä, vaikka ei tuossa yrityksessä mitään tehtävänimikkeitä ollut. Niitä töitä kuitenkin tehtiin ja siihen oli koulutus, kun ammattikoulusta olin tuolloin juuri valmistunut sähköasentajaksi.

Olen työskennellyt StrongFlowlla koko sen olemassaoloajan vuodesta 2006 alkaen ja koko työurani koostuu StrongFlown ja sitä edeltäneiden yritysten työsuhteista, joten käytännössä olen työskennellyt nyt 24 vuotta StrongFlown palveluksessa. Välillä tuli kyllä suoritettua töiden ohella AMK-Insinöörin paperit kone- ja tuotantotekniikasta, mutta töitä tehtiin siinä samalla, ainakin jonkin verran, koko opiskeluajan.

Mikä on vahvuutesi työtehtävässäsi ja työyhteisössä?
Varmaan jonkinnäköinen joustavuus ja vuosien tuoma kokemus erilaisesta tilanteista teknisten laitteiden parissa. Työuralla on tullut tutustuttua välillä vähän pakollakin hydraulisiin- ja mekaanisiin ongelmiin oman työnkuvan ohessa ja näistä voi aina kaivaa apuja, kun porukalla työmaalla ongelmia ratkotaan. Aika rauhallinenkin taidan lopulta olla, ainakin tuntemattomien kanssa.

Mikä on parasta työssäsi? :
Vaihtelevuus ja omaa mielenkiintoa lähellä olevat työtehtävät. Samojen asioiden kanssa sitä vapaallakin tulee usein puuhattua, eli tekniikka eri muodoissaan on usein mielessä. Myös mahdollisuus osallistua päätöksentekoon suunnitteluvaiheessa auttaa pitämään mielenkiintoa yllä työtehtävissä. Matkustelua kuuluu myös sen verran työnkuvaan, että maailmaakin pääsee jonkin verran näkemään.

Mitä harrastat? Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi? :
Mitään todellista tai virallista harrastusta ei minulla taida nyt oikein olla. Partiolaisten jäsenmaksun olen maksanut vuosittain, mutta muuten olen siitä toiminnasta aika hyvin jäänyt ulos. Valokuvausta harrastin yhdessä vaiheessa, mutta sekin on jäänyt aika vähäiselle. Kuvauslaitteet ovat vanhoja ja ei ne oikein enää jaksa innostaa tällaista tekniikka edellä menevää mieltä. Uudet taas maksavat maltaita ja ikä on tehnyt jo vähän pihiksi jollakin lailla.

Usein sitä tulee jotain värkättyä, mutta töissä pääsee tätäkin puolta toteuttamaan niin paljon, että vähenemään päin on sekin ollut. Suurimpana harrastuksena voisi ehkä pitää kotini lämmitys ja automaatiojärjestelmän kehittämistä. Aurinkopaneelien tuottaman energian käytön optimointi ja kulutuksen ohjaus sen mukaan, on eniten ollut työnalla. Toki tässä käytän töissäkin käytössä olevia laitteita ja ohjelmia, joten ei sekään harrastus kovin vaihtelua tuovaa ole.

Sähköpyöränkin ostin, kuten meillä töissä on moni tehnyt, mutta siitä nyt tuli alkuunsa vain haljennut polvilumpio ja elinikäinen muisto. Tänä kesänä varmaan koitan rauhallisemmin ajella sillä, vaikka ihan lasten kanssa ja tieverkolla pysyen. Kolme lasta kun löytyy, niin niiden kanssa varmaan jatkossa tulee enemmän jotain tehtyä, kun ikää niillä alkaa olla niin, että rakentelut ja muut kiinnostavat heitäkin enemmän. Aika näyttää.

Haaveammatti vuosien takaa? :
Mitään haaveammattia en muista kyllä olleen. 9 luokalla opinto-ohjaaja katsoi todistusta ja ehdotti sähköasentajan tai kokin ammattia. Valitsin niistä sitten tuon ensimmäisen. Toki sähkön kanssa olin jo aiemmin tehnyt kokeiluja ja ensimmäiset sähköiskutkin oli saatu omista viritelmistä.

Fun fact :
Vaikka matkustettua onkin tullut jonkin verran, niin koskaan en ole käynyt Venäjällä, mistä olen nykyisin ihan ylpeä.