Skip to main content

Om oss

StrongFlow Oy är en expertorganisation specialiserad inom vattenbehandling och automationslösningar. Vi fokuserar dock inte bara på kontorsarbete, utan är i första hand ett företag som tillverkar fysiska produkter och lösningar.

Vårt verksamhetsställe finns i S:t Karins och vi har cirka 600 m2 produktions- och kontorsutrymmen.

Till vår koncern hör dessutom estniska Callefiks OÜ, som finns i Tallinn och som fokuserar på vattenbehandling.

Tre saker som skiljer oss från många andra

Vi sköter planeringen och tillverkningen själva

Vi är inget köp- och säljföretag. Vårt mål är att planera och tillverka varje produkt själva, om det bara är möjligt och rimligt. Detta innebär i praktiken att vi planerar alla system enligt kundens behov, väljer ut de bäst lämpade komponenterna och tillverkar utrustningen i våra egna utrymmen från början till slut – med allt vad det innebär från svetsning av maskinenheter och håltagning av elskåp, till elektrifiering och slutmontering, driftsättning och service.

Spetskompetens inom vattenbehandling och automation under samma tak

Eftersom vi arbetar med både vattenbehandling och automation (tillsammans och var för sig), har vi möjlighet att sysselsätta de bästa proffsen inom båda områdena. Detta gör det i synnerhet möjligt för oss att effektivt producera skräddarsydda system. Tack vare ovan nämnda kompetensområden kan vi också smidigt dra nytta av ny digital teknik i vår utrustning.

Lokal och global

Vi är å ena sidan stolta över att vi skapar arbetsplatser och kan vara med och påverka lokalt. Å andra sidan fixar vi det, om du behöver en utrustning för omvänd osmos (inklusive installation) till Ulan Bator eller ett automations- och styrsystem till Valparaíso. Under årens lopp har vi bland annat levererat vattenbehandlingssystem till Brasilien, servat ubåtar i Sydkorea samt reparerat många slags fartyg ute på världshaven.

Milstolpar i företagets historia

  • 1996: Heikki Lehtinen grundar ett enmansföretag inom el och automation.
  • 2006: Företaget blir ett aktiebolag och byter namn till Sähköautomaatio Lehtinen Oy.
  • 2015: Aqua Gravia Oy blir en del av företaget genom fusion, och verksamheten utvidgas med vattenbehandling.
  • 2018: Företaget får ett nytt namn – StrongFlow Oy.
  • 2019: StrongFlow Oy förvärvar en majoritetsandel i estniska Callefiks OÜ.

Våra kunder

Våra kunder är bland annat industriföretag av många slag, maskinverkstäder, hamnar, varv och rederier. Nedan ser du några av våra viktigaste kunder.

StrongFlow är allianspartner med Schneider Electric
se.com
StrongFlow är medlem i Finnish Water Forum
finnishwaterforum.fi/wp/se